Astăzi, în jurul orei 10:45, polițiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Constanța, Biroul Monitorizare Zone Publice și Intervenții și Biroul Activitate Comercială, în urma unui control tematic privind activitatea operatorilor economici, au depistat o persoană de sex feminin, administrator al unei societăți comerciale ce își desfășura activitatea în zona Poarta 6, în timp ce comercializa țigări de diferite mărci, netimbrate, sigilate, susceptibile a fi produse care provin din contrabandă și care necesită plasarea sub un regim vamal. În interiorul spațiului destinat comercializării de legume și fructe, au fost găsite 41 pachete de țigări netimbrate provenite din contrabandă, ce erau destinate comercializării în mod ilicit.

Persoana depistată a fost condusă la sediul Direcției Generale Poliția Locală Constanța în vederea întocmirii documentației aferente depistării și dispunerii măsurilor legale ce se impun. Față de persoana în cauză s-a dispus atât măsura sancționării contravenționale cu amendă în cuantum de 20.000 lei pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cât și măsura complementară de confiscare a bunurilor susceptibile a fi de contrabandă.

Activitățile de verificare și control se vor derula în mod constant, iar ca măsură preventivă recomandăm tuturor persoanelor fizice/juridice să respecte prevederile legale în vigoare.

Specificăm faptul că astfel de fapte se sancționează contravențional conform Legii nr. 227/215 privind Codul fiscal cu amendă de la 20.000 lei la 100.000 lei.

Apreciem spiritul civic de care dau dovadă cetățenii și îi rugăm să ne semnaleze în continuare orice fapte care contravin legislației în vigoare la numerele de telefon 0241.484.205 și 0341/922 sau la adresa de mail politia.locala@primaria-constanta.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.