Direcţia Generală Anticorupţie Braşov, în colaborare cu colegii din Galaţi, a reţinut joi, 16 iunie, 14 persoane care au obţinut permisul de conducere auto în mod fraudulos. Aveau clienţi din Galaţi şi Constanţa, îi mutau la Braşov pentru a putea da aici examenul

Sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, poliţiştii, împreună cu jandarmi braşoveni, gălăţeni şi constănţeni, au efectuat 6 percheziţii domiciliare, în urma cărora au reţinut 6 din cele 14 persoane chemate la audieri.

Anchetatorii au efectuat 5 percheziţii domiciliare în judeţul Braşov şi o şasea în judeţul Galaţi, urmate de 14 mandate de aducere.

Procurorii spun că, în perioada 2013 – 2020, persoane fără calitate specială, cu sprijinul mai multor şcoli de şoferi, dar şi cu sprijinul unei persoane fără calitate specială, contra unor sume de bani, îşi stabileau reşedinţa pe o perioadă de un an în judeţul Braşov, cu scopul de a parcurge cursurile unor şcoli de şoferi, ulterior acestui fapt să poată participa la proba scrisă pentru a obţine permisul de conducere în mod fraudulos.

„În ziua derulării probei teoretice, la examenul propriu–zis, era prezent un candidat fals, înscris legal şi care, pe timpul examenului teoretic, le comunica altor candidaţi răspunsurile corecte. Sumele de bani oferite de cei care doreau să obţină în mod fraudulos permisul de conducere erau cuprinse între 2.500 – 5.000 de euro pentru fiecare permis obţinut”, au explicat procurorii braşoveni modul în care funcţiona sistemul fraudulos.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.