Copaci și bălării, dar și sute de vagoane ruginite ”uitate” pe șine în ultimii 30 de ani blochează o parte însemnată din Portul Constanța, ceea ce face dificilă creșterea capacității de procesare. CFR și compania de stat care operează portul au început curățenia după ce guvernul a aprobat sumele necesare.

Este pentru prima oară în ultimii 30 de ani când autoritățile decid să intervină în haosul din port, și asta doar după apariția presiunii puse de necesitatea de a ajuta Ucraina.

Lucrările se desfășoară în stațiile Port Zona A, Port Zona B și Port Mol V, iar durata de execuție a lucrărilor este de 149 de zile (circa cinci luni), potrivit ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu.

După defrișarea vegetației sălbatice și evacuarea vagoanelor, vor fi reparate 35 de linii de cale ferată cu o lungime totală de circa 13 km.

Reporterii Știrilor Pro TV au filmat în Constanța starea jalnică în care au ajuns liniile vechi de cale ferată. În port, muncitorii degajează calea ferată. Au fost scoase șinele, dar și traversele vechi, iar într-o anumită zonă au fost scoși copacii care blocau calea ferată.

Vezi video aici!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.