Farul a învins-o pe Urartu, scor 3-2, în prima manșă a turului II preliminar din Conference League.

Manșa decisivă este programată pe 3 august, de la ora 18:00, în Armenia. Dacă trece de Urartu, Farul o va înfrunta în turul 3 pe Flora Tallinn, campioana din Estonia. Primul meci, pe 10 august, ar avea loc la Ovidiu.

Puși la colț de Gică Hagi după prestația jalnică de la Tiraspol și chiar după victoria aparent lejeră cu Voluntari, în Superligă, jucătorii Farului au început destul de timid și meciul cu Urartu, campioana Armeniei.

Echipă mică, dar hotărâtă

O necunoscută care a surprins. Nu venise să se apere, făcea presing, combina, făcea posesie, nu arunca mingea la disperare. Mazilu a început cu o problemă, și-a spart nasul după un duel și a fost cam absent aproape toată repriza. Alibec, prea lent, a început cu călcâie fără efect.

Totuși, Nedelcu a avut prima mare ocazie, singur la 7 metri a trimis mingea cu capul pe lângă țintă. Iar armenii n-au așteptat invitații. Au prelucrat o minge la 30 de metri, Salou, nemarcat, a taiat oblic defensiva Farului, iar Maksimenko l-a pierdut pe Larie pentru 0-1. Pe margine, Hagi fierbea.

L-a mai liniștit Băluță, care a egalat repede, cu un șut la care l-a ajutat și nesigurul Melikhov. Reușita lui nu a schimbat și jocul. Armenii au continuat să fie periculoși. Și după un voleu al lui Margarian, au lovit iar. Dintr-o „liberă” de la distanță, la care Aioani n-a vrut zid, că doar n-o da ăla de acolo, de la 30 de metri.

Salvați de un gol în ultimele minute

Zotko a dat însă o mocănească la care portarul Farului n-a avut replică. Alibec putea readuce remiza pe tabelă, însă Melikhov a fost pe traseu. Gazdele au fost salvate pe final, când Mazilu, care și-a revenit, a pictat o acțiune personală. Motiv să mai și zâmbim, după o repriză cu calde și reci, motiv de o nouă ședință la vestiarul Farului.

La reluare, Hagii i-a aruncat în luptă pe Rivaldinho și pe Artean, în locul lui Benchaib, abent la debut, respectiv Grameni, lipsit de inspirație. Și totuși, tot Urartu conducea ostilitățile. Maksimenko a izbit bara! Iar ei tot pasează, tot vin periculoși, în timp ce 10 minute Farul abia a trecut mijlocul terenului.

A urmat o perioadă de joc pe contre, apoi un final cu două echipe epuizate, lipsite de vlagă și de inspirație. Farul a forțat în prelungiri și a fost salvată de căpitanul Larie, un șut de „vulpoi” de la 17 metri.
FINAL. Farul – Urartu 3-2

Au marcat: T. Băluță 27′, Ad. Mazilu 45+4′, Larie 90+5 / Maksimenko 23′, Zotko 38′

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.