Spitalul Municipal Mangalia a anunţat că, începând de sâmbătă, nu va mai avea gărzi pentru Pediatrie, iar urgenţele vor putea fi asigurate doar de luni până vineri, între orele 8 şi 14. Cazurile care vor apărea în afara acestui program vor să fie transportate la Spitalul Judeţean Constanţa, scrie News.ro.

Reprezentanţii Spitalului Municipal Mangalia au postat, vineri, pe Facebook, o adresă către Serviciul de Ambulanţă Judeţean Constanţa în care anunță că urgenţele pediatrice apărute în timpul săptămânii după ora 14 trebuie transportate la Spitalul Judeţean Constanţa.

“Prin prezenta vă aducem la cunoştinţă că independent de voinţa noastră, începând cu data de 22 octombrie 2022 nu mai putem asigura graficul de gărzi în specialitatea pediatrie. Medicii pediatri, angajaţi ai Spitalului Municipal Mangalia, vor asigura urgenţele în cadrul programului de lucru, de luni până vineri, în intervalul orar 08.00 – 14.00. Începând cu ora 14, urgenţele vor fi redirecţionate către Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. Astfel, vă rog să aveţi în vedere ca urgenţele adresate direct dumneavoastră prin serviciul 112 să fie transportate direct la SCJU Constanţa”, se arată în adresa semnată de directorul Spitalului Municipal Mangalia, Alina Dan.

Reprezentanţii spitalului au menţionat, în postare, că speră ca această situaţie să nu fie de durată, ci doar până la finalul acestei luni.

La sfârşitul lunii septembrie, Spitalul Mangalia a prezentat graficul gărzilor pentru luna octombrie, cu menţiunea că “din cauza lipsei de personal pe secţia pediatrie, graficul de gărzi este în lucru şi va fi comunicat ulterior”. Câteva zile mai târziu a fost publicată şi planificarea pentru secţia de pediatrie, dar acolo gărzile apar doar până în data de 21 octombrie inclusiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.