Exercițiul național privind producerea unei urgențe nucleare sau radiologice în care se „va simula un scenariu de accident sever” la Centrala Nuclearoelectrică Cernavodă va avea loc în perioada 3 – 5 octombrie, anunță Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Dobrogea. În cadrul exercițiului denumit „Valahia 2023” echipajele implicate vor acționa „exact ca la intervenție cu semnale acustice și luminoase”.

„Scopul general al exercițiului constă în verificarea și integrarea planurilor și procedurilor de răspuns la urgențe nucleare în cadrul Sistemului Național de Management al Situațiilor de Urgență în conformitate cu Planul Național de Răspuns la Situații de Urgență Nucleară sau Radiologică (PNRSUNR), precum și antrenarea structurilor de răspuns și integrarea asistenței internaționale în răspunsul național”, se precizează în anunțul ISU.

Sursa citată mai menționează că exercițiul este menit să ducă la îmbunătățirea capacității de răspuns în cazul „unor situații de urgență nucleară și radiologică improbabile” pentru protejarea populației, a mediului și a proprietății.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.