Imagini superbe din Parcul Național Munții Măcinului, realizate de doi rangeri locali, și care pot fi folosite ca wallpapers au fost postate, marți, pe pagina de Facebook a regiei naționale Romsilva.

Parcul Măcin situat în nordul Dobrogei, cu o suprafață de 11.151 hectare, cuprinde cea mai veche formațiune geologică din România, rezultată în urma orogenezei hercinice. Deși este poate impropriu numit munte, Măcinul are aspectul unui deal ce atinge înălțimea maximă în Vârful Țuțuiatu, 467m. Culmea Pricopanului este poate cea mai spectaculoasă zonă, cu muchii crenelate și formațiuni granitice megalitice spectaculoase. Întregul parc are unsprezece trasee turistice, iar acestea pot fi parcurse la pas, călare sau pe bicicletă, precizează sursa citată.

În Munții Măcinului se pot observa anual peste 30.000 de exemplare de păsări în migrație, dintre care 10.000 de păsări sunt răpitoare, iar restul berze albe. În timpul migrației, pe deasupra parcului trec 29 de specii de păsări răpitoare, mai mult decât oriunde altundeva în Europa.

La fel ca în Munții Bucegi, în Parcul Național Munții Măcinului există un „Sfinx” al Dobrogei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.