ENGIE Romania a anunțat luni finalizarea achiziției unui parc eolian operațional cu o capacitate de 80 MW, anterior deținut de Grupul EnerCap Capital Partners și EP Global Energy.

Parcul eolian este situat în localitatea Chirnogeni, județul Constanța, unde beneficiază de condiții favorabile de vânt. Se estimează că acesta va produce anual aproximativ 180 GWh, echivalentul consumului anual de energie electrică pentru 90.000 de gospodării.

Prin această achiziție, ENGIE aproape că își va dubla capacitatea existentă de producție de energie eoliană.

„Prin achiziționarea parcului eolian din Chirnogeni, ENGIE face un pas semnificativ în dezvoltarea sectorului de energie regenerabilă, consolidându-și poziția pe piața românească, care are un potențial considerabil în domeniul energiilor regenerabile. Această investiție strategică reprezintă încă un pas important către atingerea obiectivului de a avea o capacitate de producție de energie regenerabilă de 1.000 MW instalată până în 2030”, a declarat Cristian Buzan, Director General Adjunct ENGIE Romania.

Grupul ENGIE Romania deține și operează deja 2 parcuri eoliene cu o capacitate totală de 98 MW în județele Brăila și Galați, precum și 4 parcuri fotovoltaice cu o capacitate totală de 24 MW în județele Arad, Buzău, Harghita și Teleorman.

În plus, în 2023, compania a decis să investească și să demareze construcția a două centrale solare de tip greenfield. Una este situată în comuna Ariceștii Rahtivani, județul Prahova, având o capacitate totală de 37.2 MWp, iar cealaltă, cu o capacitate de 9.3 MWp, se află în Gemenele, județul Brăila, pe terenul unde ENGIE operează deja un parc eolian. Odată finalizat, acest proiect va reprezenta prima centrală hibridă din surse regenerabile din România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.