Centrul Constanței se află de aproape un an în șantier din cauza unor lucrări ample de reabilitare care prevăd inclusiv schimbarea conductelor de apă și canalizare, un proiect de 90 de milioane de lei din fonduri europene, accesat în timpul fostei administrații PSD, condusă de Decebal Făgădău, și semnat în 9 iunie 2021 de actualul primar liberal, Vergil Chițac.

Strada Ștefan cel Mare a fost spartă începând cu august 2021, moment în care a devenit foarte greu accesibilă pietonilor. Inițial au fost amenajate ”pasarele” provizorii din lemn, însă acestea au dispărut la scurtă vreme.

Reporterii G4Media au fost săptămâna trecută în teren și au remarcat atât furia oamenilor la vederea reporterilor care fac poze, crezând că sunt angajați ai primăriei, cât și greutatea cu care se traversează zona.

Cu câteva zile înainte ca reporterii să meargă pe șantier, o femeie semnalase pe Facebook faptul că, din cauza lucrărilor și a materialelor de construcții împrăștiate în zonă, a căzut și și-a spart buza, fiind nevoită să meargă la spital pentru îngrijiri medicale.

Primăria Constanța susține că termenul de finalizare a lucrărilor va fi 30 iunie 2023. Pe bucata de zonă cuprinsă între străzile I.G. Duca și Atelierelor suprafața a început să fie compactată dat fiind faptul că lucrările din subteran au fost deja încheiate.

Una dintre principalele probleme din zonă sunt gropile sau gurile de canalizare lăsate neacoperite sau nesemnalizate, care pot reprezenta pericole pentru copii sau persoane în vârstă.

Proiectul prevede reabilitarea și extinderea zonei pietonale de pe strada Ștefan cel Mare (aproape 16.000 mp), precum și refacerea trotuarelor străzilor adiacente (aproximativ 30.000 mp) și amenajarea a 5000 mp pe esplanada Străzii Ștefan cel Mare, dar și achiziționarea de mobilier urban modern.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.