Filiala PNL Constanța a făcut publice alegerile pentru cele mai importante funcții politice din județ, cu Florin Mitroi propus pentru funcția de președinte al Consiliului Județean (CJ) și Vergil Chițac pentru Primăria Municipiului Constanța, au anunțat vineri reprezentanții partidului, conform Agerpres.

Florin Mitroi a deținut funcția de primar în localitatea Valu lui Traian începând din anul 2004, iar Vergil Chițac este actualul primar al Constanței, aflându-se la primul mandat.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de PNL Constanța, alegerile din 2024 sunt considerate „poate cele mai relevante” din ultimii 20 de ani.

„Avem runde succesive de alegeri, pe toate planurile, într-o perioadă de crize suprapuse care nu dau semne de oprire. Avem o amenințare populistă care se manifestă, în diverse doze, în mai multe partide (…) Un parteneriat liberal este singura opțiune care oferă predictibilitate și continuitate pentru constănțeni. Contăm pe forța a doi oameni de administrație care au demonstrat, prin fapte, ce înseamnă să lucrezi în interesul cetățenilor și să faci mult bine”, se menționează în comunicatul PNL Constanța.

Potrivit sursei citate, Florin Mitroi este recunoscut ca unul dintre cei mai experimentați profesioniști în administrație din echipa liberală.

„Fiecare primar din acest județ știe cum a reușit Florin să transforme Valu lui Traian. Este liderul de dreapta de care are nevoie Consiliul Județean, pentru că Florin Mitroi va debloca toate proiectele încremenite în CJ. Consiliul Județean are nevoie de un lider și de o direcție foarte clară și noi credem că Florin Mitroi este cel mai în măsură să dea această direcție acum pentru următorii 4 sau chiar 8 ani”, susțin reprezentanții PNL Constanța.

Despre Vergil Chițac, aceștia afirmă că a realizat pentru Constanța, în numai trei ani, ceea ce administrațiile precedente nu au reușit în ultimii 12 ani.

„Termie, CET, stadion, Cazino renovat, spital nou, școli reabilitate, parcuri, bulevarde și parcări, chiar și transport în comun nou. Mari proiecte. Îți trebuie curaj să duci în spate proiecte de aproape un miliard de euro pentru constănțeni, preponderent din fonduri europene și să comprimi toate aceste proiecte în timp, pentru că înaintea lui nimeni nu a făcut nimic”, afirmă conducerea PNL Constanța.

Referitor la Primăria Valu lui Traian, liberalii susțin că PNL „nu pierde teren”.

„Continuitatea proiectelor și a viziunii lui Florin Mitroi este asigurată de viceprimarul PNL Iulia Iurea, care avem convingerea că va fi viitorul primar”, se mai precizează în comunicat.

Reprezentanții PNL Constanța mai afirmă că în 2024 formațiunea politică va intra în cursa electorală cu candidați care „știu și pot să câștige”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.