Plaja din localitatea Eforie a fost acoperită integral cu nisip pe o distanță de 5,7 kilometri, începând de la Portul Belona și continuând până la limita cu Unitatea Administrativ Teritorială Tuzla, conform anunțului făcut de Administrația Națională „Apele Române” (ANAR) pe pagina sa oficială de Facebook, conform informațiilor furnizate de Agerpres.

Specialiștii din cadrul Apele Române Dobrogea-Litoral au finalizat operațiunile de înnisipare în Eforie, parte a proiectului „Reducerea eroziunii costiere Faza II (2014-2020)”.

Aceste lucrări au implicat înnisiparea zonei Eforie pe o extindere de 5,7 km, de la Portul Belona până la limita cu Unitatea Administrativ Teritorială Tuzla (Lot 5). În cadrul proiectului s-au construit șapte celule de plajă pe o distanță de aproximativ 5 km și șapte diguri cu o lungime totală de circa 3 km, folosind peste 635.000 de tone de piatră.

ANAR a informat că în prezent se desfășoară lucrări de mediu aflate în curs de finalizare. Acestea vizează revitalizarea ecosistemului marin, refacerea unor specii pierdute în timp, protejarea biodiversității marine și a zonei litorale, precum și promovarea dezvoltării durabile a întregului litoral românesc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.