Douăzeci şi şapte de migranţi, ajutaţi de două călăuze, au intrat ilegal în România la bordul unei ambarcaţiuni din Turcia, fiind observaţi în zona localităţii Sfântu Gheorghe. Toate persoanele au fost prinse de poliţiştii de frontieră, iar cele două călăuze, reţinute pentru 24 de ore, relatează news.ro

Garda de Coastă a transmis, marţi seara, că poliţiştii de frontieră din cadrul Sistemului Integrat de Supraveghere la Marea Neagra – SCOMAR au detectat, luni, în apele navigabile internaţionale o ambarcaţiune suspectă, care naviga spre ţărmul României, aceasta fiind monitorizată.

Oamenii legii au descoperit, în zona localităţii Sfântu Gheorghe, 27 de migranţi sosiţi din Turcia cu o ambarcaţiune, ajutaţi de două călăuze.

“Astfel, poliţiştii de frontieră au interceptat un grup 27 de cetăţeni străini, din Somalia, Irak, Sudan, Siria şi Afganistan, precum şi cele două călăuze care le-au facilitat deplasarea din Turcia până în România. Persoanele astfel depistate au fost preluate de către colegii noştri pentru continuarea cercetărilor, iar mijloacele folosite pentru facilitarea transportului acestora urmează să fie ridicate în vederea confiscării”, a anunţat Garda de Coastă.

Poliţiştii de frontieră continuă cercetările în acest caz, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, pentru trecere ilegală a frontierei de stat, trafic de migranţi în formă agravantă şi conducerea unei nave de către o persoană fără brevet sau fără certificat de capacitate corespunzător.

Cele două persoane care au facilitat transportul migranţilor din Turcia în România au fost reţinute pe baza de ordonanţă pentru 24 de ore, urmând a fi prezentate Tribunalului Constanţa cu propunere de arestare preventivă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.