Spectacolul ZORBA GRECUL de Nikos Kazantzakis, piesă originală de Hristo Boicev, a fost invitat să participe la cea de-a doua ediție a Stagiunii Estivale a Artelor Spectacolului a Teatrului de Stat Constanța. Spectacolul Teatrului Național din Timișoara va fi prezentat sâmbătă, 5 august, de la ora 21, la Teatrul de Vară Soveja din Constanța.

SEAS 2023 – Stagiunea Estivală a Artelor Spectacolului concentrează la malul mării  un mare număr de teatre, actori și muzicieni din România, oferind publicului din Constanța – turiști din România și din străinătate și localnici, deopotrivă – o lună și jumătate de teatru și muzică.

În acest context, spectacolul ZORBA GRECUL își aduce protagonistul aproape de mare, aproape de universul pe care îl iubește și îl înțelege, oferind, cu umor și cu sensibilitate, imaginea unei lumi care amestecă violența, însingurarea, dar și iubirea ca forță motrice, ca forță vitală și catalizator al speranței.

Zorba Grecul – spectacol de excepție

Publicul festivalului îl va întâlni în celebrul rol al lui Zorba pe binecunoscutul actor al Teatrului Național din Timișoara, Ion Rizea, artist ale cărui talent și carismă sunt recunoscute atât prin premiul UNITER pentru cel mai bun actor în rol secundar, cât, mai ales, prin aprecierea constantă și susținută a publicului său din ultimele două decenii. Îi dau replica în spectacol talentații actori Matei Chioariu, Alina Ilea, Ana Maria Cojocaru, Cătălin Ursu, Bogdan Spiridon, Andrei Chifu, Andrei Zgăbaia, Iuliana Crăescu, Ana Maria Pandele Andone, Paula Maria Frunzetti, Cristina König, Cristian Szekeres, Marin Lupanciuc, Darius Zet și Raoul Horn.

Scenografia este semnată de Emil Bejenaru (decoruri) și Gabriela Strugaru-Popa (costume), mișcarea scenică îi aparține Alinei Ilea; sound și video designul sunt semnate de Sebastian Hamburger, iar light designul – de Florian Putere. Regia artistică a spectacolului îi aparține regizoarei Mihaela Lichiardopol.

Pentru reprezentația din 5 august a spectacolului ZORBA GRECUL se mai pot achiziționa bilete pe platforma on-line mystage.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.