”Un accident de navigaţie a avut loc în această dimineaţă, la ora 5.35, în dana Terminal Barje 5 a Portului Constanţa. Un împingător sub pavilion Cehia a intrat în coliziune cu un covoi ce se afla în manevră. În urma impactului nava cehă a suferit o gaură de apă în bordul babord.

Trei împingătoare au fost trimise în asistenţă şi au acţionat cu 4 pompe pentru evacuarea apei, dar în ciuda eforturilor la ora 7.10 împingătorul avariat s-a scufundat. Cei 5 membri ai echipajului au fost salvaţi şi se află înafara oricărui pericol.

Nu sunt urme de poluare, dar ca măsură de siguranţă fost amplasat un baraj anitipoluant şi urmeaza ca zona să fie şi balizată. Totodată a fost emis un aviz către navigatori privind pericolul de navigaţie în zonă. Căpitănia Portului Constanţa a deschis un dosar de cercetare pentru a stabili cauzele producerii accidentului.”

Potrivit Ziua de Constanța, ar fi vorba de un împingător slovac, scufundat în Dana 96 a Portului Constanța la ora 6.40. Din primele informatii împingătorul Michaela s-a avariat dupa ce a intrat in coliziune cu un convoi de barje care intra in portul fluvial și s-a scufundat total. Nimeni nu a fost rănit. Autoritățile portuare au balizat zona în care s-a scufundat împingătorul și vor demara operațiunile de ranfluare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.