Demarate la finele anului trecut, atunci când imaginea parcului era una degradată și fără niciun interes din partea populației, lucrările de amenajare a parcului au avansat considerabil.

Au fost dezafectate vechile alei, s-a introdus sistemul de irigații, au fost executate șanțurile pentru introducerea fibrei optice și a cablurilor pentru sistemul de iluminat modern, centura de beton a gardului a fost realizată în proporție de 70%, s-a realizat suportul de piatră pentru amenajarea noilor alei.

De mâine, va începe reconfigurarea noilor alei și tot de mâine, echipe specializate vor executa lucrări de corecție și toaletare a arborilor din parc. În urma acestei reconfigărări, suprafața de spațiu verde va crește cu 2000 de mp. Agenția pentru Protecția Mediului Constanța a avizat tăierea a patru arbori (un castan sălbatic, doi plopi și un arțar), care vor fi înlocuiți. Mai mult, bogata și valoroasa vegetație existentă va fi completată, la finalizarea proiectului, cu încă 130 de arbori.

Reamintim că proiectul se derulează în baza avizelor si autorizațiilor obținute din partea instituțiilor abilitate, inclusiv cele de mediu, iar lucrările sunt efectuate conform contractului încheiat cu antreprenorul și cu normele legale în vigoare.

Proiectul REAMENAJAREA SPAȚIULUI PUBLIC DIN ZONA PARCULUI GĂRII urmărește creșterea suprafeței de spații verzi în zonă, îmbunătățirea accesibilității la elementele de cadru natural, precum și îmbunătățirea calității spațiului public urban.

Valoarea totală a investiției este de 17.474.195,86 lei cu TVA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.