Polițiștii au verificat măsurile de pază și siguranță ale navelor acostate în porturi într-o acțiune desfășurată în perioada 15 – 26 ianuarie, care a dus la constatarea a 16 infracțiuni și aplicarea unor amenzi în valoare totală de peste 30.000 de lei, conform informațiilor transmise de News.ro.

Direcția de Poliție Transporturi, în colaborare cu Autoritatea Navală Română, a desfășurat această acțiune pentru verificarea măsurilor de securitate și pază a navelor acostate sau aflate la operare în porturile fluviale și maritimo-fluviale. De asemenea, s-a avut în vedere prevenirea consumului de alcool de către personalul aflat în serviciu la bordul navelor.

În total, au fost inițiate 175 de acțiuni și controale, cu legitmarea a 629 de persoane, verificarea a 173 de nave, 175 de persoane cu atribuții de personal navigant și 116 persoane însărcinate cu paza navelor. 144 de persoane au fost testate cu aparatul alcooltest.

Rezultatele acțiunii au inclus constatarea a 16 infracțiuni, din care 11 au fost la Legea nr.191/2003 privind transportul naval, referitoare la personalul navigant depistat sub influența băuturilor alcoolice în timpul executării atribuțiilor de serviciu sau conducând o navă fără brevet/certificat de capacitate corespunzător, precum și punerea în navigație a unei nave fără echipaj minim de siguranță. De asemenea, au fost constatate 4 infracțiuni prevăzute de O.U.G. nr. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura și o infracțiune prevăzută în Legea nr. 286/2009 privind Codul Penal.

În cadrul acțiunii, au fost indisponibilizate, în vederea confiscării, 10 unelte de pescuit și 161 de kilograme de produse piscicole, evaluată la peste 5.000 de lei.

Această acțiune a avut ca scop creșterea siguranței și securității navigației pe fluviul Dunărea, prevenirea poluării apelor, a incendiilor de la bordul navelor și a producerii accidentelor de muncă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.