Două firme de construcţii care fac lucrări pentru Primăria Constanţa au fost amendate de Garda de Mediu cu 40.000 de lei deoarece spaţiile de lucru nu erau umezite şi măturate, iar arborii aflaţi pe străzile respective erau afectaţi de aceste lucrări.

Garda de Mediu a transmis, vineri, printr-un comunicat de presă, că au fost controlate două societăţi de construcţii care realizează lucrări pentru Primăria municipiului Constanţa, pe bulevardul Ferdinand şi pe Şoseaua Mangaliei, în cadrul proiectelor privind îmbunătăţirea mobilităţii urbane.

“Pe porţiunile de străzi verificate, spaţiile de lucru nu erau umectate şi măturate, materialele pulverulente fiind antrenate eolian în atmosferă, provocând disconfort în zonele rezidenţiale. Firmele de construcţii nu au luat măsuri tehnice şi organizatorice pentru limitarea emisiilor de poluanţi în atmosferă, pe timpul derulării lucrărilor. Totodată, s-a constatat că prin lucrările efectuate au fost provocate vătămări ale arborilor plantaţi pe aliniamentele stradale, fiind secţionate rădăcinile de la nivelul solului şi vătămări ale trunchiurilor copacilor”, se arată în comunicat.

Cei doi constructori au primit patru amenzi în valoare totală de 40.000 de lei.

În urma cu trei săptămâni, comisarii Gărzii de Mediu au sancţionat o altă firmă de construcţii pentru degajările de praf în atmosferă, în zona City Park Mall.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.