Pe numele Nordis Management, firma-fanion a grupului onomim, a fost depusă în data de 5mai o cerere de intrare în insolvență, creditorul Eko Trade Business SRL invocând neplata unei datorii. Grupul Nordis este unul dintre dezvoltatorii imobiliari importanți de pe piața românească, cu proiecte în București, Constanța și Brașov.

Reprezentanții grupului au declarat că solicitarea Eko Trade Business SRL a fost o ”eroare” și că vineri, 6 mai, aceștia au redactat și trimis către instanță o adresă în care anunță că își retrag acțiunea.

Nu este, însă, singura dispută juridică în care este angrenat Grupul Nordis în acest moment. Pe rolul instanțelor există mai multe procese, în diferite stadii, în care persoane fizice se plâng de faptul că nu și-au primit apartamentele promise, iar societăți comerciale revendică diferite sume de bani în urma relațiilor contractuale pe care le-au avut cu firme din Grupul Nordis.

În replică, Grupul a transmis că ”Soliditatea businessului nostru este fermă, situația financiară a companiei este mai mult decât stabilă, iar continuarea dezvoltării proiectelor noastre este în linie dreaptă.”

Referitor la cererea de intrare în insolvență depusă de Eko Trade Business SRL, care, conform portalului instanțelor, a primit termen pentru 8 septembrie 2022, Nordis Management SRL a transmis G4Media: ”Am fost consternați de publicarea acestei cereri din partea unui furnizor cu care nu avem neînțelegeri comerciale. Luând legătura cu reprezentanții acestei companii, am aflat că dintr-o eroare, acesta a depus, în mod greșit, o cerere de judecare a insolventei companiei noastre, pe care a și retras-o de altfel în aceeași zi. (…) Ca să clarificăm și situația, în speță este vorba despre un furnizor de marketing, de mici dimensiuni cu care compania noastră a încheiat contractul de colaborare în urmă cu peste un an. Această companie a continuat să ne factureze pe o serie de livrabile, deși contractul nostru expirase, livrabile și costuri cu care noi nu am fost de acord după expirarea contractului. Deși ne-am simțit îndreptățiți legal să îi tragem la răspundere pentru această situație, am decis să încheiem acest diferend cât mai rapid.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.