Peste 1.000 de refugiați ucrainieni au organizat sâmbătă un protest în fața sediului Consulatului Federației Ruse din Constanța, marcând doi ani de la declanșarea războiului, conform informațiilor furnizate de News.ro. Manifestanții s-au adunat inițial în Parcul Primăriei, la Monumentul Victoriei, și apoi au pornit într-un marș către consulatul rus. Printre participanți s-au numărat și mulți copii.

Oamenii purtau steaguri ale Ucrainei și pancarte pe care scria: „Stop Războiului”, „Solidaritate cu Ucraina”, „730 de zile de genocid sângeros”, „Putin este un terorist”.

„Le mulțumim României că ne-a primit. Toți sperăm că războiul se va încheia și vom putea reveni acasă. Au fost peste 1.000 de oameni. Sunt foarte mulți copii care au făcut pancarte și au scris mesaje. Ne dorim să ne întoarcem acasă. Inimile noastre sunt pline de durere. Rusia nu a făcut nimic bun, încearcă să ne ia pământurile”, a declarat Ana, o refugiată din Ucraina.

Ucrainenii au solicitat comunității internaționale să intensifice sancțiunile împotriva Federației Ruse și să ofere sprijin militar Ucrainei pentru a putea lupta împotriva invadatorilor.

De asemenea, au comemorat memoria celor care și-au pierdut viața în război. Protestul refugiaților ucraineni din Constanța a durat două ore și s-a desfășurat fără incidente. Acesta a fost al patrulea protest organizat de cetățenii ucraineni din Constanța de la începutul războiului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.