Aeroportul „Delta Dunării“ din Tulcea va avea 180 de milioane de lei la dispoziție, finanțare europeană, pentru dezvoltarea unui terminal de pasageri modern și acces la facilități pentru aeronave conform standardelor europene, informează Agenția de presă Rador.

Se investește în modernizarea şi extinderea terminalului de pasageri, modernizarea platformei de îmbarcare-debarcare şi a căii de rulare alfa (construite în 1973), dar și în construirea platformei dedicată activităţilor de degivrare/antigivrare aeronave.

Pentru atingerea acestor obiective, terminalul de pasageri va fi dimensionat pentru operarea unor aeronave de capacitate mare, 190 de pasageri la ore de vârf.

Conform unei analize a aeroporturilor regionale din țară, realizată de Ministerul Dezvoltării reiese că Aeroportul Tulcea a avut în perioada 2015-2021 doar 6.043 de pasageri, cei mai puțini din toate aeroporturile civile din țară. O medie de 0,3 pasageri pe zi.

În 2021 de aici au decolat și aterizat doar 73 de pasageri. Mai mult de jumătate din numărul total al pasagerilor care au trecut prin acest aeroport au făcut-o în anul 2017, de departe cel mai prolific an, cu 4.232 de pasageri.

În total, în această perioadă s-au operat 232 de curse aeriene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.